Grillet røykelaks med eple- og fennikelsalat

 300 g varmrøykt laks skåret i fire biter eller grillet kaldrøykt laks
 2 røde epler skåret i små terninger
 1 fenikkel i tynne båter
 1 ss finhakket gressløk
 1 ss kaldpresset olivenolje
 1 lime (saft + skall)
 0,50 chili i tynne strimler (fjern frøene)
 Salt og pepper
 Crème fraiche
1

Kok fenikkelen i 2-3 minutter og avkjøl i isvann. Bland eple, fennikel og gressløk sammen med olivenolje, limesaft og chili. La blandingen marinere et par timer i kjøleskap. Smak til med salt og pepper. Anrett salaten på en liten tallerken og legg laksen over og server med litt crème fraiche på toppen. Hvis det brukes kaldrøykt laks, skjæres denne i fingertykke stykker og brunes kun på den ene siden i en glohet jernpanne eller på grillen.

Ingredienser

 300 g varmrøykt laks skåret i fire biter eller grillet kaldrøykt laks
 2 røde epler skåret i små terninger
 1 fenikkel i tynne båter
 1 ss finhakket gressløk
 1 ss kaldpresset olivenolje
 1 lime (saft + skall)
 0,50 chili i tynne strimler (fjern frøene)
 Salt og pepper
 Crème fraiche

Fremgangsmåte

1

Kok fenikkelen i 2-3 minutter og avkjøl i isvann. Bland eple, fennikel og gressløk sammen med olivenolje, limesaft og chili. La blandingen marinere et par timer i kjøleskap. Smak til med salt og pepper. Anrett salaten på en liten tallerken og legg laksen over og server med litt crème fraiche på toppen. Hvis det brukes kaldrøykt laks, skjæres denne i fingertykke stykker og brunes kun på den ene siden i en glohet jernpanne eller på grillen.

Grillet røykelaks med eple- og fennikelsalat