Mikals Laks AS er godkjent etter den internasjonalt anerkjente standarden Global G.A.P. Chain of Custody. Gloabal G.A.P. stiller krav til alle ledd i produksjonen vår, og har et særskilt søkelys mot mattrygghet, miljøbeskyttelse, arbeidsmiljø og dyrevelferd. Denne sertifiseringen sikrer sporbarhet gjennom hele produksjons- og forsyningskjeden og signaliserer med dette en høy grad av åpenhet og integritet. Global G.A.P. sertifisering viser at fisken har blitt produsert, tilberedt og håndtert på en bærekraftig måte.
Mikals Laks AS har HACCP SERTIFIKAT for mottak, slakting og produksjon av fiskerivarer og muslinger mm. HACCP er en internasjonalt anerkjent metode for å styre risiko i forbindelse med mattrygghet. En HACCP sertifisering legger grunnlaget for andre standarder og sertifiseringer for mattrygghet. HACCP har til hensikt å sikre at alle helsefarer som utgjør en risiko for mattrygghet er kjent, forebygget, eliminert eller redusert til et akseptabelt nivå.
Mikals Laks sine produkter er merket av merkeordningen Spesialitet. Spesialitet er en merkeordning som viser vei til det beste av lokalmat og -drikke i Norge. Produktene er utvalgt av en fagjury med høy matfaglig kompetanse. Det blir stilt krav til å benytte norske råvarer og særegne oppskrifter med håndtverkspreg. Produktene blir produsert og pakket i Norge og har en tydelig lokal forankring.