
Regn 150 gram laks per person om du skal servere det som en kveldsrett eller lunsj. Som forrett passer det med 80 gram per person.
Rens blomkålen i små buketter, spar gjerne noen av de med grønne blader til til pepperstekte blomkålbukettene. Ha litt olje og 1 ss usaltet smør, fres blomkålen til det er gyllent. Ha i melk til det dekker. Kok under lokk til blomkålen er mør. Ha alt i en blender og kjør til glatt purè, ha i 2 ss usaltet smør og smak til med salt og kayennepepper
Skjær blomkålen i små buketter, stek i solsikkeolje med salt og grovt kvernet sort pepper. Ha gjerne i litt av de grønne blomkålbladene. Legg i litt smør, ca 1 ss det siste minuttet, da får du den gode smaken.
Legg den pepperstekte blomkålen og et stykke med romtemperert pepperlaks i. Hell suppen rundt, pynt med litt grøne urter. Server med nybakt brød.
Ingredienser
Fremgangsmåte
Regn 150 gram laks per person om du skal servere det som en kveldsrett eller lunsj. Som forrett passer det med 80 gram per person.
Rens blomkålen i små buketter, spar gjerne noen av de med grønne blader til til pepperstekte blomkålbukettene. Ha litt olje og 1 ss usaltet smør, fres blomkålen til det er gyllent. Ha i melk til det dekker. Kok under lokk til blomkålen er mør. Ha alt i en blender og kjør til glatt purè, ha i 2 ss usaltet smør og smak til med salt og kayennepepper
Skjær blomkålen i små buketter, stek i solsikkeolje med salt og grovt kvernet sort pepper. Ha gjerne i litt av de grønne blomkålbladene. Legg i litt smør, ca 1 ss det siste minuttet, da får du den gode smaken.
Legg den pepperstekte blomkålen og et stykke med romtemperert pepperlaks i. Hell suppen rundt, pynt med litt grøne urter. Server med nybakt brød.