Uskriftsalternativ

Varmrøykt pepperlaks servert i blomkålsuppe med pepperstekte blomkålbuketter

 1 stk. stort blomkålhode
 8 dl helmelk
 1 ss rapsolje
 1 ss usaltet smør
 Salt
 Kayennepepper
 Sitronskall
 Blomkål ¼ stk hode
1

Regn 150 gram laks per person om du skal servere det som en kveldsrett eller lunsj. Som forrett passer det med 80 gram per person.

2

Rens blomkålen i små buketter, spar gjerne noen av de med grønne blader til til pepperstekte blomkålbukettene. Ha litt olje og 1 ss usaltet smør, fres blomkålen til det er gyllent. Ha i melk til det dekker. Kok under lokk til blomkålen er mør. Ha alt i en blender og kjør til glatt purè, ha i 2 ss usaltet smør og smak til med salt og kayennepepper

3

Skjær blomkålen i små buketter, stek i solsikkeolje med salt og grovt kvernet sort pepper. Ha gjerne i litt av de grønne blomkålbladene. Legg i litt smør, ca 1 ss det siste minuttet, da får du den gode smaken.

Anretning
4

Legg den pepperstekte blomkålen og et stykke med romtemperert pepperlaks i. Hell suppen rundt, pynt med litt grøne urter. Server med nybakt brød.