
”eggemajones 1”
Bruk en sylinderformet skål.
Tilsett egg, sennep, tabasco, eddik, salt & nykvernet pepper i sylinderformen. Deretter heller en i olje – vent 1 min. så oljen flyter opp. Ta så stavmikser i sylinderformen helt i bunnen og start opp stavmikser. Stavmikseren vil samle ingrediensene i bunnen til en kremaktig konsistens. Når du har fått til det, tar du forsiktig stavmikseren opp litt og litt fra bunnen av sylinderen til du får en fyldig og god majones. Ta deretter kokte og skrelte egg opp i majonesen og ”kjør” med stavmikser igjen, til en jevn majones.
Dette er min måte å gjøre det på☺
"eggemajones 2"
Ta så alle ingrediensene unntatt oljen opp i en skål. Rør godt sammen alle ingrediensene og spe med oljen i en tynn stripe under stadig omrøring. Når en har en kremaktig majones, kuttes kokte og skrelte egg opp i majonesen.
Vask salat og bruk gjerne en salatslynge til å få bort det meste av vannet. Smør eggemajones på brødskivene, legg på salat og røykt laks. Anrett med avokado båter/terninger, eggemajones og kryddergrønt.
– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem
Ingredienser
Fremgangsmåte
”eggemajones 1”
Bruk en sylinderformet skål.
Tilsett egg, sennep, tabasco, eddik, salt & nykvernet pepper i sylinderformen. Deretter heller en i olje – vent 1 min. så oljen flyter opp. Ta så stavmikser i sylinderformen helt i bunnen og start opp stavmikser. Stavmikseren vil samle ingrediensene i bunnen til en kremaktig konsistens. Når du har fått til det, tar du forsiktig stavmikseren opp litt og litt fra bunnen av sylinderen til du får en fyldig og god majones. Ta deretter kokte og skrelte egg opp i majonesen og ”kjør” med stavmikser igjen, til en jevn majones.
Dette er min måte å gjøre det på☺
"eggemajones 2"
Ta så alle ingrediensene unntatt oljen opp i en skål. Rør godt sammen alle ingrediensene og spe med oljen i en tynn stripe under stadig omrøring. Når en har en kremaktig majones, kuttes kokte og skrelte egg opp i majonesen.
Vask salat og bruk gjerne en salatslynge til å få bort det meste av vannet. Smør eggemajones på brødskivene, legg på salat og røykt laks. Anrett med avokado båter/terninger, eggemajones og kryddergrønt.
– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem