Sandwich med kaldrøykt laks, avokado og eggekrem

Ingredienser 4 personer:
 Godt brød
 Ca 400 g kaldrøykt laks
 1 stk avokado
 Hjertesalat
 Kryddergrønt
 Server gjerne med sitron eller lime ved siden av.
Majones:
 1 egg
 2 ss eddik
 Litt salt og nykvernet pepper
 Ca. 5-8 dråper Tabasco
 1 ss Dijon-sennep
 ca. 0,5 liter nøytral olje (solsikke, mais, raps)
 4 stk kokte egg
Fremgangsmåte eggemajones
1

”eggemajones 1”
Bruk en sylinderformet skål.
Tilsett egg, sennep, tabasco, eddik, salt & nykvernet pepper i sylinderformen. Deretter heller en i olje – vent 1 min. så oljen flyter opp. Ta så stavmikser i sylinderformen helt i bunnen og start opp stavmikser. Stavmikseren vil samle ingrediensene i bunnen til en kremaktig konsistens. Når du har fått til det, tar du forsiktig stavmikseren opp litt og litt fra bunnen av sylinderen til du får en fyldig og god majones. Ta deretter kokte og skrelte egg opp i majonesen og ”kjør” med stavmikser igjen, til en jevn majones.
Dette er min måte å gjøre det på☺

"eggemajones 2"
Ta så alle ingrediensene unntatt oljen opp i en skål. Rør godt sammen alle ingrediensene og spe med oljen i en tynn stripe under stadig omrøring. Når en har en kremaktig majones, kuttes kokte og skrelte egg opp i majonesen.

Anrett
2

Vask salat og bruk gjerne en salatslynge til å få bort det meste av vannet. Smør eggemajones på brødskivene, legg på salat og røykt laks. Anrett med avokado båter/terninger, eggemajones og kryddergrønt.

– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem

Ingredienser

Ingredienser 4 personer:
 Godt brød
 Ca 400 g kaldrøykt laks
 1 stk avokado
 Hjertesalat
 Kryddergrønt
 Server gjerne med sitron eller lime ved siden av.
Majones:
 1 egg
 2 ss eddik
 Litt salt og nykvernet pepper
 Ca. 5-8 dråper Tabasco
 1 ss Dijon-sennep
 ca. 0,5 liter nøytral olje (solsikke, mais, raps)
 4 stk kokte egg

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte eggemajones
1

”eggemajones 1”
Bruk en sylinderformet skål.
Tilsett egg, sennep, tabasco, eddik, salt & nykvernet pepper i sylinderformen. Deretter heller en i olje – vent 1 min. så oljen flyter opp. Ta så stavmikser i sylinderformen helt i bunnen og start opp stavmikser. Stavmikseren vil samle ingrediensene i bunnen til en kremaktig konsistens. Når du har fått til det, tar du forsiktig stavmikseren opp litt og litt fra bunnen av sylinderen til du får en fyldig og god majones. Ta deretter kokte og skrelte egg opp i majonesen og ”kjør” med stavmikser igjen, til en jevn majones.
Dette er min måte å gjøre det på☺

"eggemajones 2"
Ta så alle ingrediensene unntatt oljen opp i en skål. Rør godt sammen alle ingrediensene og spe med oljen i en tynn stripe under stadig omrøring. Når en har en kremaktig majones, kuttes kokte og skrelte egg opp i majonesen.

Anrett
2

Vask salat og bruk gjerne en salatslynge til å få bort det meste av vannet. Smør eggemajones på brødskivene, legg på salat og røykt laks. Anrett med avokado båter/terninger, eggemajones og kryddergrønt.

– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem

Sandwich med kaldrøykt laks, avokado og eggekrem