Kok opp 1 liter vann sammen med eddiken. Klekk eggene i en kopp. Sett ”fart” på vannet med en visp i en retning. Hell eggene oppi gryten mens vannet sirkulerer, trekk gryten til sides og la eggene trekke til de er passe posjert etter eget ønske. Når eggene er ferdige tas de opp av vannet og legges på en tallerken ved komfyren med litt salt på. Dette må gjøres tett opp til når suppen er ferdig så de ikke blir for kalde.
Skjær røykt laks i ønsket størrelse.
Vask spinat, bruk salatsentrifuge til å få bort det meste av vannet.
Finhakk sjalottløk og hvitløk – fordeles i to.
Surr løk og hvitløk i smør, når løken er blitt blank tilsettes spinat. Rør om og tilsett salt/pepper. Sett til avkjøling i kjøleskap. Det er viktig med rask avkjøling, da opprettholder du finest mulig farge på suppen/spinaten.
Den andre halvdelen av løk og hvitløk surres også i gryte med smør. Når den er blank tilsettes kraft. Kok opp og la det småkoke i 5 min. Tilsett deretter fløte, reduser litt og tilsett kaldt smør. Kjør i blender til en jevn suppe. Om konsistensen er litt tynn, jevner du suppen med litt maisennamel.
Rett før servering tilsettes spinatblandingen. Etter tilsatt spinat ”kjøres”du den i en blender til du har en grønn og fin suppe.
Hell den over i en gryte, kok opp og smak til – serveres med posjert egg og skiver av kald røkt laks og krutonger om det er ønskelig.
– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem.
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp 1 liter vann sammen med eddiken. Klekk eggene i en kopp. Sett ”fart” på vannet med en visp i en retning. Hell eggene oppi gryten mens vannet sirkulerer, trekk gryten til sides og la eggene trekke til de er passe posjert etter eget ønske. Når eggene er ferdige tas de opp av vannet og legges på en tallerken ved komfyren med litt salt på. Dette må gjøres tett opp til når suppen er ferdig så de ikke blir for kalde.
Skjær røykt laks i ønsket størrelse.
Vask spinat, bruk salatsentrifuge til å få bort det meste av vannet.
Finhakk sjalottløk og hvitløk – fordeles i to.
Surr løk og hvitløk i smør, når løken er blitt blank tilsettes spinat. Rør om og tilsett salt/pepper. Sett til avkjøling i kjøleskap. Det er viktig med rask avkjøling, da opprettholder du finest mulig farge på suppen/spinaten.
Den andre halvdelen av løk og hvitløk surres også i gryte med smør. Når den er blank tilsettes kraft. Kok opp og la det småkoke i 5 min. Tilsett deretter fløte, reduser litt og tilsett kaldt smør. Kjør i blender til en jevn suppe. Om konsistensen er litt tynn, jevner du suppen med litt maisennamel.
Rett før servering tilsettes spinatblandingen. Etter tilsatt spinat ”kjøres”du den i en blender til du har en grønn og fin suppe.
Hell den over i en gryte, kok opp og smak til – serveres med posjert egg og skiver av kald røkt laks og krutonger om det er ønskelig.
– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem.