Rens laksen fri for skinn og mørkt muskelkjøtt/fett. Riv deretter fisken opp i biter.
Vask salat og bruk gjerne en salatslynge til å få bort det meste av vannet.
Blomkål legges i vann med litt salt for å evt. fjerne kålorm. Kuttes i skiver.
Granateple deles og kjerner tas ut.
Bruk en sylinderformet skål
Tilsett egg, sennep, tabasco, eddik, basilikumblader, salt & nykvernet pepper i sylinderformen. Deretter heller en i olje – vent 1 min. så oljen flyter opp.
Ta så stavmikser i sylinderformen helt i bunnen og start opp stavmikser. Stavmikseren vil samle ingrediensene i bunnen til en kremaktig konsistens. Når du har fått til det, tar du forsiktig stavmikseren opp litt og litt fra bunnen av sylinderen til du får en fyldig og god majones.
Dette er min måte å gjøre det på☺
En annen måte er å kjøre olje og basilikum i stavmikser til en grønn olje. Ta så alle de andre ingrediensene unntatt basilikumoljen opp i en skål.
Rør godt sammen alle ingrediensene og spe med basilikumoljen i et tynn stripe under stadig omrøring.
– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rens laksen fri for skinn og mørkt muskelkjøtt/fett. Riv deretter fisken opp i biter.
Vask salat og bruk gjerne en salatslynge til å få bort det meste av vannet.
Blomkål legges i vann med litt salt for å evt. fjerne kålorm. Kuttes i skiver.
Granateple deles og kjerner tas ut.
Bruk en sylinderformet skål
Tilsett egg, sennep, tabasco, eddik, basilikumblader, salt & nykvernet pepper i sylinderformen. Deretter heller en i olje – vent 1 min. så oljen flyter opp.
Ta så stavmikser i sylinderformen helt i bunnen og start opp stavmikser. Stavmikseren vil samle ingrediensene i bunnen til en kremaktig konsistens. Når du har fått til det, tar du forsiktig stavmikseren opp litt og litt fra bunnen av sylinderen til du får en fyldig og god majones.
Dette er min måte å gjøre det på☺
En annen måte er å kjøre olje og basilikum i stavmikser til en grønn olje. Ta så alle de andre ingrediensene unntatt basilikumoljen opp i en skål.
Rør godt sammen alle ingrediensene og spe med basilikumoljen i et tynn stripe under stadig omrøring.
– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem