Røykelaks/gravlaks med kremost og salsa

 5 skiver brød (helst grovt)
 200 g røykelaks eller gravlaks i skiver
 200 g kremost naturell
 8 - 10 cherrytomater
 0,50 rødløk (finhakket)
 Litt gressløk
 1 ss god eddik
 2-3 ss olje
 Nymalt svartpepper
1

Hakk opp tomatene og bland dem med finhakket rødløk og finhakket gressløk. Rør alt sammen med olje og eddik til en salsasaus. Sett salsaen i kjøleskap til like før servering. Skjær brødskivene i to og smør rikelig med kremost på hver skive. Legg så over skivet røkelaks eller gravlaks. Topp med en teskje salsasaus på hvert smørbrød og strø over med nymalt pepper. Salsasausen bør legges på rett før servering.

Ingredienser

 5 skiver brød (helst grovt)
 200 g røykelaks eller gravlaks i skiver
 200 g kremost naturell
 8 - 10 cherrytomater
 0,50 rødløk (finhakket)
 Litt gressløk
 1 ss god eddik
 2-3 ss olje
 Nymalt svartpepper

Fremgangsmåte

1

Hakk opp tomatene og bland dem med finhakket rødløk og finhakket gressløk. Rør alt sammen med olje og eddik til en salsasaus. Sett salsaen i kjøleskap til like før servering. Skjær brødskivene i to og smør rikelig med kremost på hver skive. Legg så over skivet røkelaks eller gravlaks. Topp med en teskje salsasaus på hvert smørbrød og strø over med nymalt pepper. Salsasausen bør legges på rett før servering.

Røykelaks/gravlaks med kremost og salsa