Risotto med gravet laks og grønne erter

Ingredienser 4 personer:
 30 g smør
 2 stk sjalottløk
 250 g risottoris
 2 dl hvitvin
 11 dl grønnsakskraft eller mild kyllingkraft
 60 g smør
 40 g parmesan
 Salt og nykvernet sort pepper
 Friskpresset sitronsaft
 200 g frosne erter
 240 g akevittgravet laks
 Krydderurt
1

Skjær laksen i tynne skiver og legg den kaldt.
Forvell grønne erter i lettsaltet vann i 1-2 min. Avkjøl ertene raskt i kaldt vann, og sil av vannet.
Fres sjalottløk i smør til den er gyllen, deretter tilsettes risottoris. Fres ris til den er ”glassaktig” deretter tilsettes litt varm kraft. Kraften spes litt og litt, til riskornene er passe møre og at konsistensen er flytende ”grøt”. Tilsett ertene og rør inn smør og revet parmesan, smak til med friskpresset sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
Anrett risotto på flat tallerken, men tynne skiver akevittgravet laks og kryddergrønt.

– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem.

Ingredienser

Ingredienser 4 personer:
 30 g smør
 2 stk sjalottløk
 250 g risottoris
 2 dl hvitvin
 11 dl grønnsakskraft eller mild kyllingkraft
 60 g smør
 40 g parmesan
 Salt og nykvernet sort pepper
 Friskpresset sitronsaft
 200 g frosne erter
 240 g akevittgravet laks
 Krydderurt

Fremgangsmåte

1

Skjær laksen i tynne skiver og legg den kaldt.
Forvell grønne erter i lettsaltet vann i 1-2 min. Avkjøl ertene raskt i kaldt vann, og sil av vannet.
Fres sjalottløk i smør til den er gyllen, deretter tilsettes risottoris. Fres ris til den er ”glassaktig” deretter tilsettes litt varm kraft. Kraften spes litt og litt, til riskornene er passe møre og at konsistensen er flytende ”grøt”. Tilsett ertene og rør inn smør og revet parmesan, smak til med friskpresset sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
Anrett risotto på flat tallerken, men tynne skiver akevittgravet laks og kryddergrønt.

– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem.

Risotto med gravet laks og grønne erter