Skjær laksen i tynne skiver og legg den kaldt.
Forvell grønne erter i lettsaltet vann i 1-2 min. Avkjøl ertene raskt i kaldt vann, og sil av vannet.
Fres sjalottløk i smør til den er gyllen, deretter tilsettes risottoris. Fres ris til den er ”glassaktig” deretter tilsettes litt varm kraft. Kraften spes litt og litt, til riskornene er passe møre og at konsistensen er flytende ”grøt”. Tilsett ertene og rør inn smør og revet parmesan, smak til med friskpresset sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
Anrett risotto på flat tallerken, men tynne skiver akevittgravet laks og kryddergrønt.
– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem.
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær laksen i tynne skiver og legg den kaldt.
Forvell grønne erter i lettsaltet vann i 1-2 min. Avkjøl ertene raskt i kaldt vann, og sil av vannet.
Fres sjalottløk i smør til den er gyllen, deretter tilsettes risottoris. Fres ris til den er ”glassaktig” deretter tilsettes litt varm kraft. Kraften spes litt og litt, til riskornene er passe møre og at konsistensen er flytende ”grøt”. Tilsett ertene og rør inn smør og revet parmesan, smak til med friskpresset sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
Anrett risotto på flat tallerken, men tynne skiver akevittgravet laks og kryddergrønt.
– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem.