Akevittgravet laks ”classic”

Ingredienser 4 personer:
 240-320 g akevittgravet laks
Ingredienser 4 personer:
 30 g Dijon-sennep
 20 g grov Dijon-sennep
 10 g ravigotte
 1 stk eggeplomme
 10 g brunt sukker
 1 ss hakket dill
 2 ss nøytral olje (solsikke, mais, raps)
 salt og nykvernet sort pepper
Dillstuede poteter
 0,50 l melk
 30 g smør
 2 ss Maisennamel
 Salt & nykvernet sort pepper
 Ca. 6 stk skrelte, kokte poteter i terninger
 Dill
1

Kutt gravlaks i ønsket fasong og tykkelse.
Sennepssaus: Bland alle ingredienser unntatt olje i en bolle, rør litt rundt.
Spe deretter i en tynn stråle med olje til en har fått den rette konsistensen.
Kok opp melk og rør inn litt smør, jevn vesken med litt maisennamel (rørt ut i kaldt vann) slik at du får en relativt tykk konsistens. Tilsett deretter poteter i terninger, vend om med en slikkepott. Tilsett hakket dill og smak til med salt & nykvernet pepper.
Anrettes og serveres gjerne med en snaps☺

– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem.

Ingredienser

Ingredienser 4 personer:
 240-320 g akevittgravet laks
Ingredienser 4 personer:
 30 g Dijon-sennep
 20 g grov Dijon-sennep
 10 g ravigotte
 1 stk eggeplomme
 10 g brunt sukker
 1 ss hakket dill
 2 ss nøytral olje (solsikke, mais, raps)
 salt og nykvernet sort pepper
Dillstuede poteter
 0,50 l melk
 30 g smør
 2 ss Maisennamel
 Salt & nykvernet sort pepper
 Ca. 6 stk skrelte, kokte poteter i terninger
 Dill

Fremgangsmåte

1

Kutt gravlaks i ønsket fasong og tykkelse.
Sennepssaus: Bland alle ingredienser unntatt olje i en bolle, rør litt rundt.
Spe deretter i en tynn stråle med olje til en har fått den rette konsistensen.
Kok opp melk og rør inn litt smør, jevn vesken med litt maisennamel (rørt ut i kaldt vann) slik at du får en relativt tykk konsistens. Tilsett deretter poteter i terninger, vend om med en slikkepott. Tilsett hakket dill og smak til med salt & nykvernet pepper.
Anrettes og serveres gjerne med en snaps☺

– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem.

Akevittgravet laks ”classic”