Ingredienser 4 personer:
240-320 g akevittgravet laks
Ingredienser 4 personer:
30 g Dijon-sennep
20 g grov Dijon-sennep
10 g ravigotte
1 stk eggeplomme
10 g brunt sukker
1 ss hakket dill
2 ss nøytral olje (solsikke, mais, raps)
salt og nykvernet sort pepper
Dillstuede poteter
0,50 l melk
30 g smør
2 ss Maisennamel
Salt & nykvernet sort pepper
Ca. 6 stk skrelte, kokte poteter i terninger
Dill
1
Kutt gravlaks i ønsket fasong og tykkelse.
Sennepssaus: Bland alle ingredienser unntatt olje i en bolle, rør litt rundt.
Spe deretter i en tynn stråle med olje til en har fått den rette konsistensen.
Kok opp melk og rør inn litt smør, jevn vesken med litt maisennamel (rørt ut i kaldt vann) slik at du får en relativt tykk konsistens. Tilsett deretter poteter i terninger, vend om med en slikkepott. Tilsett hakket dill og smak til med salt & nykvernet pepper.
Anrettes og serveres gjerne med en snaps☺
– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem.
Ingredienser
Ingredienser 4 personer:
240-320 g akevittgravet laks
Ingredienser 4 personer:
30 g Dijon-sennep
20 g grov Dijon-sennep
10 g ravigotte
1 stk eggeplomme
10 g brunt sukker
1 ss hakket dill
2 ss nøytral olje (solsikke, mais, raps)
salt og nykvernet sort pepper
Dillstuede poteter
0,50 l melk
30 g smør
2 ss Maisennamel
Salt & nykvernet sort pepper
Ca. 6 stk skrelte, kokte poteter i terninger
Dill