Grillet røykelaks med urte-/sitronpotetsalat

Grillet røykelaks med urte-/sitronpotetsalat

Ingredients

Du trenger
400 g hel røykelaks
100 g Seterrømme
Potetsalat
300 g mandelpotet
1 sitron
0,50 dl olivenolje
1 tbsp finkuttet bladpersille
1 tbsp finkuttet basilikum
1 tbsp Dijon sennep
1 tbsp finkuttet estragon
1 tbsp finkuttet gressløk
Salt og pepper

Directions

Skjær røykelaksen i fingertykke stykker. Kok potetene, skrell og kutt i fine terninger. Bland med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Ved anretning brunes røykelaksstykkene i en glohet jernpanne på den ene siden, eller på sterk varme på grillen. Laksen må ikke brunes lenge for da blir den seig. Legges opp med rømme. Eventuelt bruk varmrøykt laks med samme tilbehør og server kald. Smaker ekstra godt med litt rogn på toppen hvis du har.