
Du trenger
400 g hel røykelaks
100 g Seterrømme
Potetsalat
300 g mandelpotet
1 sitron
0,50 dl olivenolje
1 ss finkuttet bladpersille
1 ss finkuttet basilikum
1 ss Dijon sennep
1 ss finkuttet estragon
1 ss finkuttet gressløk
Salt og pepper
1
Skjær røykelaksen i fingertykke stykker. Kok potetene, skrell og kutt i fine terninger. Bland med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Ved anretning brunes røykelaksstykkene i en glohet jernpanne på den ene siden, eller på sterk varme på grillen. Laksen må ikke brunes lenge for da blir den seig. Legges opp med rømme. Eventuelt bruk varmrøykt laks med samme tilbehør og server kald. Smaker ekstra godt med litt rogn på toppen hvis du har.
Ingredienser
Du trenger
400 g hel røykelaks
100 g Seterrømme
Potetsalat
300 g mandelpotet
1 sitron
0,50 dl olivenolje
1 ss finkuttet bladpersille
1 ss finkuttet basilikum
1 ss Dijon sennep
1 ss finkuttet estragon
1 ss finkuttet gressløk
Salt og pepper