Sandwich med Kald røkt laks, avokado og eggekrem

Fremgangsmåte:
”eggemajones 1”
bruk en sylinderformet skål
Tilsett egg, sennep, tabasko, eddik, salt & ny kvernet pepper i sylinder formen. Deretter heller en i olje – vent 1 min. Så olje flyter opp.
Ta så stavmikser i sylinder formen helt i bunnen og start opp stavmikser, stavmikser vil samle ingrediensene i bunnen til en kremaktig konsistens. Når en har fått til det, tar en forsiktig stavmikseren opp litt og litt fra bunnen av sylinderen. Til en får en fyldig og god majones. Ta deretter kokte og skrelte egg opp i majonesen og ”kjør” med stavmikser igjen, til en jevn majones
Dette er min måte å gjøre det på☺

”eggemajones 2”
Ta så alle ingrediensene unntatt oljen opp i en skål.
Rør god sammen alle ingrediensene og spe med oljen i et tynn stripe under stadig omrøring. Når en har en kremaktig majones, kuttes kokte og skrelte egg opp i majonesen.

Vask salat og bruk gjerne en salatslynge til å få bort det meste av vannet.
Smør eggemajones på brødskivene, legg på salt og røkt laks. Anrett med avokado båter/terninger, eggemajones og kryddergrønt

– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem

Ingredienser 4 personer:

  • Godt brød
  • Ca 400 g Kaldrøkt laks
  • 1 stk Avokado

Majones:

  • 1 egg Egg
  • 2 ss Eddik
    litt Salt og nykvernet pepper
  • ca. 5-8 dråper Tabasco
  • 1 ss dijon sennep
  • ca. 0,5 liter Nøytral olje (Solsikke, mais, raps)
  • 4 stk Kokte egg

server gjerne med sitron eller lime ved siden av

hjertesalat
kryddergrønt