Salat med Varmrøkt laks, basilikum majo, hjertesalat og tomat, valnøtter

Fremgangsmåte:

Rens laksen fri for skinn og mørkt muskelkjøtt/fett. Riv deretter fisken opp i biter.
Vask salat og bruk gjerne en salatslynge til å få bort det meste av vannet.
Blomkål legges i vann med litt salt for å evt. fjerne kålorm. Kuttes i skiver
Garnateple deles og kjerner tas ut

Basilikum majones 1

Bruk en sylinderformet skål
Tilsett egg, sennep, tabasko, eddik, basilikum blader, salt & ny kvernet pepper i sylinder formen. Deretter heller en i olje – vent 1 min. Så olje flyter opp.
Ta så stavmikser i sylinder formen helt i bunnen og start opp stavmikser, stavmikser vil samle ingrediensene i bunnen til en kremaktig konsistens. Når en har fått til det, tar en forsiktig stavmikseren opp litt og litt fra bunnen av sylinderen. Til en får en fyldig og god majones.
Dette er min måte å gjøre det på☺

Basilikum majones 2

En annen måte er å kjøre olje og basilikum i stavmikser til en grønn olje. Ta så alle de andre ingrediensene unntatt basilikum oljen opp i en skål.
Rør god sammen alle ingrediensene og spe med basilikum oljen i et tynn stripe under stadig omrøring.

– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem

Ingredienser 4 personer:

  • 2 stk Hjertesalat
  • 360-400 g Varmrøkt laks
  • ½ stk Blomkål
  • ca 35 stk Valnøtter
  • 1 stk granateple

Basilikum majones

  • ½ potte Basilikum
  • 1 Egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss Eplecider eddik
  • Salt & pepper
  • 5-6 dråper Tabasco
  • 5 dl Nøytral olje (solsikke, mais, raps)