Røykelaks med avokado & creme fraiche

Legg lakseskivene taksteins-lagt på et ark plastfolie. Skrell og press hvitløken. Bland i olje. Del avokadoen og grav ut kjøttet. Mos fruktkjøttet med sitron-saften. Bland i hvitløksoljen. Rør i crème fraîche og smak til med salt. Bred ut avokadokremen jevnt over røykelaksen. Rull til en tett rull ved hjelp av folien, men pass på så du ikke får plastfilm inni rulladen. Legg rulllen i fryseren en times tid så den stivner så vidt. Oppbevar den så i kjøleskapet fram mot servering. Skjær rullen i ca 1 ½ cm tykke skiver. Serveres på oljeristede baguetteskiver.

Du trenger:

  • 200 g røykelaks i tynne skiver
  • 1 hvitløksbåt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 avokado
  • 1 ss presset sitronsaft
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • dillkvaster til pynt.