Risotto med gravet laks og grønne erter

Skjær laksen i tynne skiver og legg den kaldt.
Forvell grønne erter i lettsaltet vann i 1-2 min. Avkjøl ertene raskt i kaldt vann, og sil av vannet.
Fres sjalottløk i smør til den er gyllen, deretter tilsettes risotto ris. Fres ris til den er ”glass aktig” deretter tilsettes litt varm kraft. Kraften spes litt og litt, til riskornene er passe møre og at konsistensen er flytende ”grøt”. Tilsett ertene og rør inn smør og revet parmesan, smak til med friskpresset sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
Anrett risotto på flat tallerken, men tynne skiver akevitt gravet laks og kryddergrønt.

– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem

Ingredienser 4 personer:

  • 30 g Smør
  • 2 stk Sjalottløk
  • 250 g Risotto ris
  • 2 dl Hvitvin
  • 11 dl grønnsaks kraft eller mild Kylling kraft
  • 60 g Smør
  • 40 g Parmesan
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • Friskpresset sitronsaft
  • 200 g frosne Erter
  • Ca 240 g Akevitt gravet laks
  • Krydderurt