Grillet røykelaks med eple og fennikel-salat

Kok fenikkelen i 2-3 minutter og avkjøl i isvann. Bland eple, fennikel og gressløk sammen med olivenolje, limesaft og chili. La blandingen marinere et par timer i kjøleskap. Smak til med salt og pepper. Anrett salaten på en liten tallerken og legg laksen over og server med litt crème fraiche på toppen. Hvis det brukes kaldrøykt laks skjæres denne i fingertykke stykker og brunes kun på den ene siden i en glohet jernpanne eller på grillen.

Du trenger:

  • 300 g varmrøykt laks skåret i fire biter eller grillet kaldrøykt laks
  • 2 røde eple skåret i små terninger
  • 1 fenikkel i tynne båter
  • 3 ss finhakket gressløk
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • 1 limesaft + skall
  • ½ chili i tynne strimler (fjern frøene)
  • salt og pepper
  • crème fraiche