Akevitt gravet laks ”classic”

Kutt gravlaks i ønsket fasong og tykkelse.
Sennepsaus: Bland alle ingredienser unntatt olje i en bolle, rør litt rundt.
Spe deretter i en tynn stråle med olje til en har fått den rette konsistensen.
Kok opp melk og rør inn litt smør, jevn vesken med litt maisennamel (rørt ut i kaldt vann) slik at en får en relativt tykk konsistens. Tilsett deretter poteter i terninger, vend om med en slikkepott. Tilsett hakket dill og smak til med Salt & nykvernet Pepper
Anrettes og serveres gjerne med en snaps☺

– Oppskrift utviklet i samarbeid med Charles Tjessem

Ingredienser 4 personer:

240-320 g Akevitt gravet laks

Sennepsaus

  • 30 g Dijon sennep
  • 20 g Grov dijon sennep
  • 10 g Ravigotte
  • 1 stk eggeplomme
  • 10 g Brunt sukker
  • 1 ss Dil, hakket dill
  • 2 dl Nøytral olje (solsikke, Mais, Raps)
  • salt og ny kvernet sort pepper

Dillstuede poteter

  • 0,5 liter Melk
  • 30 g Smør
  • 2 ss Maisennamel
  • Salt & Nykvernet sort pepper
  • Ca. 6 stk Skrelte, kokte poteter i terninger
  • Dill